Начало | За нас | Контакти
 
  Кухня в декори дъб мур и пине орегон  
 
 

Тази кухня е решена в декори пине орегон на Кроношпан за корпуса и дъб мур на Kaindl за лицето. Плотът и пространството между двата реда шкафове е в декор титан на Kaindl, а цокълът е алуминиев. Шкафът над мивката се отваря на хоризонтална ос посредством амортисьори за плавно затваряне, а едната врата е от стъкло бронзе с алуминиева рамка, което добре се съчетава с кафявият нюанс на лицевите елементи.

 
 
     
  Кухня в декори червено, северно дърво черно и дъб антрацит  
 
 

Тази кухня е изпълнена в комбинация на декорите, северно дърво черно за вратичките и дъб антрацит на фирма EGGER за корпусът. Плотът е дебел 4 см и е в декор дъб антрацит, а пространството между двата реда шкафове е в декор титан шлайфан на фирма GetaLit. Двете горни врати са отваряеми на хоризонтална ос посредством амортисьори за плавно затваряне и са от стъкло лакобел червен с алуминиева рамка.

 
 
     
  Кухня в декори махагон и френски орех масив  
 
 

Тази кухня е изработена с вратички от масив бук, байцван в декор френски орех. Корпусът е от ламинирано ПДЧ махагон на EGGER, а работният плот е от технически камък. Пространството между двата реда шкафове е решено с тапет защитен от прозрачно стъкло. При чекмеджетата са използвани механизми с плавно затваряне на Blum. За по-завършен вид над горните шкафове е монтиран корниз от масивна букова дървесина...

 
 
     
  Кухня в декори дъб кафе и светъл орех масив  
 
 

Тази кухня с бар е изработена в декори дъб кафе на Wodego за корпуса, а вратичките и челата на чекмеджетата са от масив бук, байцван в декор меден дъб. Работният плот и стенният панел са в декор турмалин на GetaLit. Лицето на бара е изработено в декор дъб кафе с надлъжни алуминиеви лайсни, които кореспондират с обзавеждането на трапезарията.


 
 
     
  Кухня в декори дъб ферара тъмен и дъб ферара светъл  
 
 

Една наистина красива и практична кухня, изпълнена в комбинация от дъб ферара тъмен и дъб ферара светъл на фирма EGGER. Плотът и пространството между двата реда шкафове е в декор титан, а цокълът е алуминиев за по-изтънчен вид. Част от горните врати са отваряеми на хоризонтална ос посредством амортисьори за плавно затваряне.


 
 
     
  Кухня в декори орех аида табак и бук масив  
 
 

Стилна и елегантна е тази кухня, изработена с вратички от масив бук. Корпусът е от ламинирано ПДЧ орех аида табак на EGGER, а работният плот и стенният панел са в декор тибур на Kaindl, разделени стилно от алуминиево водно уплътнение. Леката рамка и комбинацията с алуминий придават на кухнята модерен вид, а дръжките са красив акцент в цялата композиция.

 
 
     
  Кухня с бар в декори тъмна череша и светъл калвадос  
 
 

Кухня с бар решена в декори тъмна череша и светъл калвадос на EGGER. Красива и функционална е комбинацията на вградени фурна и кафемашина над нея.
 
 
     
  Кухня в декори дъб ферара тъмен и пастелно жълто  
 
 

Кухня изпълнена в комбинация от дъб ферара тъмен и пастелно жълто. Готварският плот е стъклокерамичен в комбинация с газови котлони. Поради липсата на централно газоснабдяване, за газовата бутилка е предвиден шкаф, който е част от цялата кухня. 
 
     
  Кухня в декори файнлайн светъл и бяло  
 
 

При изработването на тази кухня е използвано бяло ПДЧ за корпусите, а лицата са в декор файнлайн светъл на EGGER. Работният плот и стенният панел са в декор “перлен” отново на EGGER, разделени с алуминиево водно уплътнение. 
 
     
  Кухня в декори дъб натурален и венге  
 
 

Тази кухня е изработена от ламинирано ПДЧ в комбинация на декорите от дъб натурален за вратичките и венге за корпусът. Използваните материали са на фирма Кроношпан България. Плотът и пространството между двата реда шкафове е в декор титан отново на Кроношпан . 
 
     
  Кухня в декор акация лорка  
 
 

За изпълнението на тази кухня е използвано ламинирано ПДЧ в декор за вратите и корпусът Акация лорка на Кроношпан, а плотът е мозайка на GetaLit. Използваните дръжки придават на кухнята старинен вид, което я прави подходяща за вила в полите на Родопите. 
 
     
  Кухня в декори дъб натурален и тик меконг вариант 1  
 
 

Материалът, който е използван за изработване корпуса на кухнята е ламинирано ПДЧ тик меконг а за вратичките дъб натурален на Кроношпан, кухненския плот и стенния панел са оникс на GetaLit. Тази кухня е изработена в икономичен вариант. В горният ред на шкафовете е обособено място за бутилки а над мивката е предвиден шкаф със стъклени врати и рамка от ПДЧ за съхранение на чаши и чинии.

 
 
     
  Кухня в декори дъб натурален и тик меконг вариант 2  
 
 

Тази кухня е обособена в едно помещение с трапезарията. Материалът, който е използван за изработване на корпуса е ламинирано ПДЧ тик меконг а за вратичките дъб натурален на Кроношпан, кухненския плот и стенния панел са оникс на GetaLit. За удобство до котлоните и фурната е предвидено чекмедже за прибори.


 
 
     
  Кухня в декори венге и акация лорка  
 
 

Това са два кухненски бокса изработени от ламинираното ПДЧ, като корпуса е венге, а вратичките са акация лорка на Кроношпан, кухненския плот и стенния панел са титан на GetaLit. Тук има много обеми от вратички и чекмеджета за съхранение на домакински прибори и съдове. Допълнение е и масата за хранене от ПДЧ плот и метални крака.


 
 
     
  Кухнята  
 
 

Кухнята е едно от най-важните помещения в нашия дом.

Докато преди години в модулното строителство на панелни жилища тя бе обособена в отделно помещение, то днес масово застъпено е обединяването на кухня, трапезария и дневна в едно общо помещение. Това обуславя изборът на мебели и обзавеждане от един стил и подхождащи си комбинации от цветове за трите зони. Много важно за такъв тип помещение е да се осигури добра вентилация с избора на подходящ аспиратор, да има подходящо осветление за всяка една от зоните и достатъчно пространство за експлоатация на мебелите.
Съществува голямо разнообразие на материали и цветове при изработването на кухните, те могат да бъдат както от ПДЧ, МДФ плоскости, естествени материали така и в комбинация от тях.

Работните плотове са важен елемент от кухненското обзавеждане върху, които се извършват всички операции при приготвянето на храната. Те са едни от най-експлоатираните части в кухнята и затова е желателно да се изберът с такова покритие, че да се почистват лесно, да са топло и износоустойчиви.
Голямо е и разнообразието в механизмите и аксесоарите, които улесняват работата на домакинята в нейната кухня. Такива са: отцедникът за чинии; механизмите за бутилки, плодове и др.; различни поставки за готварска книга, кухненска хартия, ножове; модул за отпадъци; приборник за чекмедже и много други аксесоари, които сполучливо подбрани и придават индивидуалност.
В голяма степен външния вид на кухнята зависи и от правилният избор на дръжките. Вариантите при тях са много - дървени, метални, в комбинации с кожа, камъни и др.

Един материал, който участва навсякъде в нашето ежедневие е стъклото. То е силно застъпено и при кухните, от него могат да се изработят рафтчета, вратички в различни варианти, изцяло от стъкло, в комбинация с алуминиев профил, дърво и др. В трапезарната част участва в направата на маси за хранене в споменатите по-горе комбинации, също и като елемент в столовете. Стъклото по своята същност придава чистота, лекота и пространственост на формите, в които участва то пропуска или пречупва светлината, така че да създаде чувство за уют или да провокира вниманието ни към даден обект.

В една кухня е необходимо в пространството между плотът и горните шкафове да има достатъчен брой електрически контакти, в които да се включват дребните домакински електроуреди – тостер, кафемашина, кухненски робот, фритюрник, пасатор и др.

Електроуреди като пералня, съдомиялна машина, хладилник могат да бъдат изцяло вградени за постигане на една завършена композиция, или ако имат по-дизайнерски вид да се превърнат в акцент на кухнята.
Напоследък често нагревателните плочи и готварската фурна са разделени, като фурната се монтира на такава височина, че да е удобна за обслужване от домакините. По този начин под нея остава достатъчно място за шкаф, контейнер или няколко чекмеджета.

Разнообразието при мивките и смесителите също е голямо. Производителите предлагат такива с различна форма и големина, изработени от материали, като неръждаема стомана, фрагранит, силгранит и др. Немалък е броят на домакините, които предпочитат монтирането на диспозер за отпадъци под мивката.
Като цяло можем да обобщим, че въпреки многото на брой различни елементи и материали, които се предлагат за обзавеждането на една кухня, всеки потребител намира точната комбинация отговаряща на собственият му стил.

 
 
 
 
  © 2009 Kitan Mebel | GSM: 0887 295 903 | info@kitanmebel.com | Фотографии: studio fo