Начало | За нас | Контакти
 
  Обзавеждане за гардеробно помещение - дрешник  
 
 

Обзавеждане за гардеробно помещение (дрешник) изпълнено в декор черен дъб и стъкло. Един от гардеробите е с чупещи се стъклени врати с алуминиева рамка. В него са намерили място обеми за съхранение на дрехи, бельо, както и за колани, бижута и други аксесоари. За преграждане на част от помещението е използвана плъзгаща се стъклена врата с механизми AGILE на Dorma.

 
 
     
  Гардероб с плъзгащи се врати  
 
 

Гардероб изпълнен в декори удлайн мока и удлайн крем на EGGER. За отварянето на вратите е използван плъзгащ механизъм с долно носене и кант дръжки. В гардероба има вградени чекмеджета за съхранение на бельо, лостове за къси и дълги дрехи, както и множество рафтове. 
 
     
  Гардероб в декори урбано натурално и светъл орех масив  
 
 

Гардероб изпълнен в декори урбано натурално на EGGER за корпуса, а вратичките и челата на чекмеджетата са от масив бук, байцван в декор светъл орех. Гардеробът е с функционално разпределение съставен от четири крила и три чекмеджета... 
 
     
  Гардероб с плъзгащи се врати с горно носене  
 
 

Гардероб изпълнен в декори махагон и пине орегон на Кроношпан България. За отварянето на вратите е използван плъзгащ механизъм с горно носене PS10 на Cineto Италия. За по-голямо удобство и максимално използване на обемът му, гардероба е оборудван с лост за дрехи тип лифт на Permo и механизъм за панталони на Menage and confort.


 
 
     
  Гардероб с плъзгащи се врати в декори венге луизиана и ангора светла  
 
 

Гардероб изпълнен в декори венге луизиана и ангора светла на Кроношпан. За отварянето на вратите е използван плъзгащ механизъм с долно носене и кант дръжки. В гардероба има вградени чекмеджета за съхранение на бельо, лостове за къси и дълги дрехи, както и множество рафтове. 
 
     
  Гардероб в декор рустикален дъб  
 
 

Гардероб изпълнен в декор рустикален дъб на Glunz, с алуминиеви дръжки и лайсна към тавана. Поради липсата на достатачно пространство в помещението, тоалетката е решена, като чекмедже от корпуса на гардероба и повдигащ се плот с огледало. В гардероба са намерили място също механизми за панталони, поставки за колани и други практични аксесоари.


 
 
     
  Гардероб в декор орех авиньон  
 
 

Гардероб изпълнен в декор орех авиньон на EGGER с акценти от черно стъкло при вратите на гардероба. В гардероба са намерили място поставки за колани, лост за дрехи тип лифт на Permo, механизъм за панталони на Menage and confort и други практични аксесоари. 
 
     
  Четирикрил гардероб в декори венге луизиана и ангора светла  
 
 

Четирикрил гардероб изпълнен в декори венге луизиана и ангора светла на Кроношпан България...

 
 
     
  Четирикрил гардероб в декор дъб натурален  
 
 

Гардероб изработен от плоскости дъб натурален на Кроношпан кантирани с кант тик меконг. Гардеробът е с функционално разпределение съставен от четири крила и четери чекмеджета...
 
 
     
  Трикрил гардероб в декор светла круша  
 
 

Трикрил гардероб изпълнен в декор светла круша на Wodego. В гардероба има множество рафтове за съхранение на дрехи и бельо, както и лостове за къси и дълги дрехи.
 
 
     
  Петкрил гардероб в декор дъб натурален  
 
 

Гардероб изработен от плоскости дъб натурален на Кроношпан кантирани с кант тик меконг. Гардеробът е с функционално разпределение съставен от пет крила и четери чекмеджета...
 
 
     
  Гардероб  
 
 
 
 
     
  Спалнята  
 
 

Спалнята и детската стая са тези части от жилището, които се нуждаят от по-голяма изолация за осигуряването на спокойна и тиха обстановка за сън. За разлика от другите помещения, които са по-отворени и шумни, спалните помещения трябва да са изолирани от достъпът на външни лица, неприятни миризми и др.
Спалнята освен, като самостоятелна стая може да бъде решена с дрешник и санитарен възел, за допълнително удобство, като взети заедно да оформят спалния тракт.
Дрешникът в този вариант, като цяло се обособява в отделно помещение, в което се подреждат и съхраняват дрехи, бельо, чанти, бижута, обувки, куфари и др. Обзавежда се с гардероби, в които има места за окачване на различни видове дрехи, чекмеджета и рафтове. В някои помещения, които разполагат с повече пространство според желанието на клиента може да се постави седална мебел и масичка или кът от тоалетна масичка и огледало за по-голямо удобство. Освен с гардероби с прозрачни или не врати, дрешниците могат да се изпълнят и със стенни облицовъчни панели с монтирани лостове за закачалки, чекмеджета, шкафчета, рафтове и др. Така с един поглед всеки може да намери онова което търси. От особенна важност за дрешниците е добрата вентилация и подходящото осветление.
Като цяло може да се каже, че дрешникът, като отделно помещение се среща в по-големи жилища, а при тези, в които пространството е ограничено леглото, нощните шкафчета, скринът, тоалетката и гардеробът са в една стая.
Гардеробът, като една от едрите мебели в жилището е за предпочитане да се поставя на такива места в спалнята, като ниши и др., където да се прикрие част от големият му обем. Много често те се изработват с големина до тавана така че да се използва максимално обема му. При някой върху част от вратите се апликират огледала за оглеждане в цял ръст или увеличаване обема на стаята.
Когато липсва необходимото пространство за отваряне вратите на гардероба от функционална гледна точка за предпочитане е използването на врати с плъзгащ механизъм. За гардероба всеки може да избере подходящите механизми - за панталони, вратовръзки, колани, лост за дрехи и др.
Към леглото в спалнята има две основни изисквания – комфорт и правилен сън. Това се постига освен чрез нововъведенията в различните видове матраци – еднолицеви, двулицеви, ортопедични и др., така и с ламелната основа под матрака. Ламелната основа поддържа правилно тялото по време на сън.          
При липсата на достатъчно място подматрачното пространство може да се използва за постелно бельо или др., чрез варианти на повдигане на матрака с помоща на механизъм или с чекмеджета.
Нощните шкафчета служат за съхранение на тоалетни принадлежности, лекарства и други предмети. Техният дизайн се определя от това до колко ефективно ще се използват – дали да са с чекмедже, вратичка, в комбинация или само рафтчета прикрепени към таблата на леглото.
Тоалетката също представлява обем за съхранение на   тоалетни принадлежности, плот за тоалиране и огледало над него с подходящо осветление. Понякога се изработва плот-капак с апликирано огледало от долната му страна, което в отворено положение служи за оглеждане на персоната а обема под него за съхранение на вещи. Тоалетката може да се използва и за писалище с подходящ стол или табуретка.
Осветлението на спалнята може да бъде решено освен с едно централно осветително тяло така и с локални осветителни тела от двете страни на леглото, над тоалетката, умело подбрани и подхождащи като цвят, материал и дизайн.
В заключение можем да кажем, че зоната за почивка и сън трябва да бъде обзаведена с мебели, които да създават условия за пълноценно възстановяване на нашият организъм от всекидневните умствени и физически натоварвания, да ни заредят с енергия и тонус за новият ден.

 
 
 
 
  © 2009 Kitan Mebel | GSM: 0887 295 903 | info@kitanmebel.com | Фотографии: studio fo