Начало | За нас | Контакти
 
  Обзавеждане за трапезария в декори дъб кафе и зебрано сахара  
 
 

Обзавеждане за трапезария изпълнено в декори дъб кафе на Wodego за корпуса и зебрано сахара за вратичките. Обзавеждането включва шкафове, столове и разтегателна маса за шест човека. Масата е с размери 140/90/Н78, а в разтегнато положение е с размери 180/90/Н78 и е подходяща за хранене на осем душ. Масата и столовете са в декор античен орех...


 
 
     
  Обзавеждане за трапезария в декори тъмна череша и светъл калвадос  
 
 

Обзавеждане за трапезария изпълнено в декори тъмна череша и светъл калвадос на EGGER. Шкафът за съхранение е със стъклени вратички с прозрачно стъкло и алуминиева рамка, зад които могат да се видят красивите сервизи. 
 
     
  Обзавеждане за трапезария в декор венге  
 
 

Стилни маса и столове в цвят венге чудесно комбиниращи се с кухнята и дневната. Масата е разтегателна с възможност за хранене на шест души.

 
 
     
  Трапезарията  
 
 

Трапезарията в едно жилище обикновенно е мястото за хранене, в което семейството се събира както ежедневно така и на празници.
В зависимост от големината на жилището и броят на неговите обитатели, мястото за хранене може да се обособи, както в самостоятелно помещение – трапезария, така и като кът в кухнята или дневната. Обединяването на трапезарията в случая, като самостоятелна стая с пространството на другите две помещения може да се осъществи посредством свод, врата, плъзгащи врати и др.
При избора на маса и столове за хранене е добре да се знае големината на трапезарията и броят на жителите в дома, така че да се избере оптимален вариант на разпределение на мебелите в този тип пространство.
Масите и столовете се отличават с голямо разнообразие не само като цветови решения и материали но и като форма. Те се изработват от масивна дървесина, МДФ, ПДЧ, стъкло, метал, кожа или в комбинация. Масите могат да бъдат правоъгълни, кръгли, елипсовидни, както и разтегателни или не. Столовете са такива с тапицерия на седалката и облегалката, с подлакътници или без и др. 
За един друг тип жилище, в което пространството е ограничено, функцията хранене освен чрез стационарна маса може да се реши, като сгъваема или трансформируема маса. В комплект със сгъваемата маса решение са и сгъваеми столове, които да се прибират под клапналите плотове, да се поставят до стената, закачват на нея или да се прибират в друг обем. При трансформируемата маса падащия плот може да бъде самостоятелен, конзолно монтиран към стената или прикрепен към корпусни мебели. Така в тези помещения трапезарният кът освобождава временно място за друг тип дейност и повече пространство.
Функцията съхранение се решава с помоща на многофункционални корпусни мебели за съхранение на покривки, прибори, съдове и др. Това са различни типове шкафове – ниски, високи, с витрини от стъкло през, които да се виждат грижливо подредени сервизи за хранене, чаши и др.
Осветлението на зоната за хранене може да бъде с директно осветление под формата на пендел, полилей или аплици.

 
 
 
 
  © 2009 Kitan Mebel | GSM: 0887 295 903 | info@kitanmebel.com | Фотографии: studio fo