Начало | За нас | Контакти
 
  Кухненски столове 1  
 
 

Голямо разнообразие от цветове, декори, размери и модели на столове.






 
 
     
  Кухненски столове 2  
 
 

Голямо разнообразие от цветове, декори, размери и модели на столове.






 
 
     
  Кухненски столове 3  
 
 

Голямо разнообразие от цветове, декори, размери и модели на столове.






 
 
     
  Кухненски столове 4  
 
 

Голямо разнообразие от цветове, декори, размери и модели на столове.






 
 
     
  Трапезарията  
 
 

Трапезарията в едно жилище обикновенно е мястото за хранене, в което семейството се събира както ежедневно така и на празници.
В зависимост от големината на жилището и броят на неговите обитатели, мястото за хранене може да се обособи, както в самостоятелно помещение – трапезария, така и като кът в кухнята или дневната. Обединяването на трапезарията в случая, като самостоятелна стая с пространството на другите две помещения може да се осъществи посредством свод, врата, плъзгащи врати и др.
При избора на маса и столове за хранене е добре да се знае големината на трапезарията и броят на жителите в дома, така че да се избере оптимален вариант на разпределение на мебелите в този тип пространство.
Масите и столовете се отличават с голямо разнообразие не само като цветови решения и материали но и като форма. Те се изработват от масивна дървесина, МДФ, ПДЧ, стъкло, метал, кожа или в комбинация. Масите могат да бъдат правоъгълни, кръгли, елипсовидни, както и разтегателни или не. Столовете са такива с тапицерия на седалката и облегалката, с подлакътници или без и др. 
За един друг тип жилище, в което пространството е ограничено, функцията хранене освен чрез стационарна маса може да се реши, като сгъваема или трансформируема маса. В комплект със сгъваемата маса решение са и сгъваеми столове, които да се прибират под клапналите плотове, да се поставят до стената, закачват на нея или да се прибират в друг обем. При трансформируемата маса падащия плот може да бъде самостоятелен, конзолно монтиран към стената или прикрепен към корпусни мебели. Така в тези помещения трапезарният кът освобождава временно място за друг тип дейност и повече пространство.
Функцията съхранение се решава с помоща на многофункционални корпусни мебели за съхранение на покривки, прибори, съдове и др. Това са различни типове шкафове – ниски, високи, с витрини от стъкло през, които да се виждат грижливо подредени сервизи за хранене, чаши и др.
Осветлението на зоната за хранене може да бъде с директно осветление под формата на пендел, полилей или аплици.

 
 
 
 
  © 2009 Kitan Mebel | GSM: 0887 295 903 | info@kitanmebel.com | Фотографии: studio fo