Начало | За нас | Контакти
 
  Обзавеждане за детска стая в декори акация, зелен лимон и жълто  
 
 

Обзавеждане на детска стая за двама малчугани в декори акация на EGGER за корпусът и зелен лимон с жълто на Wodego за вратичките и челата на чекмеджетата. Предвидена е стълба, която освен за изкачване на второто ниво на леглото се използва, като обем за съхранение на дрехи, бельо и др. За допълнителен източник на светлина над бюрото и под шкафовете на второ ниво е монтирано LED осветление.

 
 
     
  Обзавеждане за детска стая в декори коко боло, зелено океан и оранжево  
 
 

Обзавеждане на детска стая за две деца изработено от ламинирано ПДЧ в декори коко боло, зелено океан и оранжево на фирма Кроношпан. Отварянето на част от шкафчетата е решено без дръжки посредством системата push, а на чекмеджетата с вкопаеми дръжки. 
 
     
  Обзавеждане за детска стая в декори пастелно синьо и светло оранж  
 
 

Детската стая е за двама малчугани. Изработена е от ламинирано ПДЧ на фирма Kaindl в цветове пастелно синьо и светло оранж. Интересен акцент в цялата композиция е библиотеката на стената в цвят бордо.
 
 
     
  Обзавеждане за детска стая в декори череша и пастелно жълто  
 
 

Обзавеждането на детската стая е изпълнено от ламинирано ПДЧ на фирма Kaindl в декори череша и пастелно жълто. Освен гардероб и скрин за съхранение на дрехи и вещи, допълнителен обем е постигнат посредством две чекмеджета под леглото. 
 
     
  Детска кошара в декори череша и ванилия  
 
 

Детска кошара с чекмеджета и шкафчета за дрехи изработени от ламинирано ПДЧ в декори череша и ванилия на Kaindl. В горната част на шкафовете е обособена зона за повиване на бебето, а за по-голяма сигурност извитите страници играят ролята на ограничители. 
 
     
  Обзавеждане за детска стая в декори бяло и синьо  
 
 

Тук са показани няколко мебели, като допълнение към две детски стаи, едната в бели и сини тонове, а другата в бук и екрю. В първата стая допълнителен обем за съхранение е постигнат с ъглов шкаф, а на стената са монтирани два рафта с дебелина 36 мм. 
 
     
  Детската  
 
 

Детската стая е най-важното помещение за развитието на детето, в която то прекарва значителна част от времето си. В едно жилище това е стаята която търпи най-много трансформации, която се променя непрекъснато, едновременно с израстването на децата. Нейното предназначение е да им осигурява спокойствие, сигурност, да провокира въображението им и да им помага да развият пълноценно своята личност.  
За да не въздействат обезпокояващо, мебелите трябва да са в меки, пастелни тонове. Подовите настилки, завесите, покривките за легла, тавана и стените да са така подбрани като материали и цветове, че да са в хармония с цялостния дизайн на детската стая.
И докато в първите години от развитието на детето необходимите мебели са кошара, плот за преобличане, шкаф с чекмеджета и малък гардероб, то в следващите години при неговото израстване, се увеличава нуждата от повече шкафове за дрехи, играчки и книги, контейнери и комоди, рафтчета в които да се съхраняват неговите вещи.
Но въпреки това  при избора на мебели трябва да имаме в предвид, че децата изпитват постоянна потребност да играят и да се забавляват и затова им е нужно повече пространство. Така, че не е желателно детската стая да се претрупва с много мебели.
Тръгвайки на училище достатъчни за децата са легло, бюро, стол, шкафове за дрехи и място за играчките. Тъй като в тази възраст децата отделят повече време над учебниците, трябва да се обърне особенно внимание на бюрото и стола. Те трябва да са удобни, регулируеми по височина и наклон и да създават комфорт при ежедневните им занимания.
Детските мебели трябва да се изработват от висококачествени материали, като е желателно те да бъдат изработени така, че по време на тяхната експлоатация да се избегне евентуално нараняване или поглъщане на малки части и детайли от детето.

 
 
 
 
  © 2009 Kitan Mebel | GSM: 0887 295 903 | info@kitanmebel.com | Фотографии: studio fo